Om denna sida

Denna sida är i sin ursprungliga form skapad av Jan Jörnmark och du kan läsa mer om sidans ursprung, utveckling, nedläggning och återuppståndelse här.

Sidan i sin nuvarande form är skapad av mig, Henrik Ismarker, som efter att ha kontaktat Jan under våren 2024 fick möjligheten att försöka återskapa sidan. Anledningen till att jag kontaktade Jan var helt enkelt att jag saknade sidan och det enorma värde som den innehöll. När jag efter en del diskuterande fick med mig Jan på tåget så bestämde jag mig för att testa en lite speciell variant av webbutveckling. Varenda liten rad kod är nämligen skriven av ChatGPT. Jag har använt denna AI för att på ett snabbt och effektivt sätt kunna få liv i den gamla sajten. När jag fick möjligheten att hjälpa Jan så fanns det en MySQL-databas och en massa gamla webbsidor skrivna i .Net, ett språk som jag inte behärskar alls.

Den tekniska lösningen blev därför att sätta upp en enkel WordPress-sajt baserad på temat GeneratePress premiumvariant. Jag började sedan med att importera den gamla databasen rakt in i WordPress-databasen (de är av samma sort) och bad sedan ChatGPT om hjälp med resten. Det har tagit en dryg vecka av dialog med AIn som är enormt vass på vissa sätt och helt stendum på andra sätt. Det gällde därför att använda dess styrkor och försöka begränsa dumheterna som den ibland kan få för sig och fastna i. Vi har ibland diskuterat problem i en slags loop som aldrig kändes som den skulle gå att lösa eftersom AIn som sagt kan vara stendum ibland. Då gällde det att försöka formulera mina frågor på ett sätt som jag trodde att AIn skulle förstå och tolka rätt. Klart utmanande och väldigt frustrerande ibland. Men när det funkar är det helt magiskt bra, snabbt och effektivt.

Nu har Jan en plan för hur sidan ska fortsätta att uppdateras och jag som har fått botanisera i hela innehållet kan bara säga ÄNTLIGEN! Det finns så många helt fantastiska bilder och texter här och de kommer att publiceras stegvis efter Jans eget huvud.

Till sist, stort tack till Jan för förtroendet och till CHatGPT för hjälpen!

Henrik Ismarker