Övergivna Platser
Om Jan Jörnmark

Övergivna platser-böckerna
Nya boken: KRISEN

Gästbok
Kalendarium
Forum

Logga in & reg. 

YouTube-kanalen

= kräver inloggningÖP på Facebook
Tipsa en vän om sitenhttp://www.mittdjur.se

JAN JÖRNMARK


Jag blev doktor i ekonomisk historia 1993 och är idag docent. Blev utsedd till årets bäste lärare på Handels i Göteborg 1996 och 2006. På Chalmers fick jag hålla 2007års William Chalmers föreläsning och jag utsågs också till årets bästa lärare på Institutionen för Industriell Ekonomi år 2006. Föreläser på många företag och offentliga institutioner samt skriver krönikor på Göteborgs Postens ledarsida. Har sedan 1999 medarbetat vid uppdateringar av Nationalencyklopedin och i många år varit medarbetare på GTs kulturredaktion.

Övergivna platser projektet startade år 2005 och böckerna har kommit från 2007 och framåt. Det gjorde även att jag 2011 fick både Yngve Larssons pris för stads- och kommunhistoriska insatser och Lidmanpriset av Bild och Ord Akademin. Under 2012 mottog jag även Svenska Arkitekters kritikerpris samt Albert Bonniers 100års stipendium.

Det var 1993 som jag började skriva böcker om internationell företagsamhet och globalisering. De mest kända bockerna är Övergivna Platser (2007), Övergivna Platser Två (2008), Avgrunden (2011), Krisen (2013), Stockholm i den globala förkastningen (2014) och Göteborg - mellan kreativitet och segregation (2016).

Siten om Övergivna platser reflekterar mitt intresse för omvandling. Att i ord och bild kunna skriva om sådant som man själv är fascinerad av är fantastiskt roligt, och om andra har utbyte av böckerna och siten är det ännu roligare.

Att besöka övergivna platser ger dessutom en fysisk känsla för begreppet skapande förstörelse. Kan ju alltid hoppas att den känslan även går fram genom bilderna.

Du kan komma i kontakt med mig genom att använda nedanstående e-postadress. Det går också bra att använda gästboken för frågor och kommentarer.

Neva Books säljer alla mina böcker. Oftast är de även signerade om man köper dem härifrån. http://www.nevabooks.com/se/search.php?op=asearch&prop_6011=J%C3%B6rnmark%2C+Jan&id=32097

Avgrunden säljs också av Adlibris:
http://www.adlibris.com/se/product.aspx?isbn=9197984205

Kolla gärna in mina andra sajter:
http://www.skapandeforstorelse.se
http://www.creativedestruction.se (min engelska sida)


E-post: